Ja niin vain, kaikki oli ohi. Yhdysvaltain miesten maajoukkueen Copa America -matka päättyi maanantai-iltana ryminällä. Tänä kesänä niin sanotun “Golden Generation” -joukkueen piti muuttaa käsitys amerikkalaisesta jalkapallosta.

Se teki sen, mutta ei parempaan suuntaan.

Lopulta Copa America oli puhdas katastrofi Yhdysvaltain joukkueelle, jonka kohtalon vahvisti Uruguay Kansas Cityssä. Itse asiassa viime viikon peli Panama Jalkapallo pelipaidat vastaan Atlantassa ratkaisi ainakin osittain turnauksen kulun, mutta maanantai-illan ottelussa oli mahdollisuus korjata nolot virheet Panamaa vastaan ja pelastaa kesä.

Mutta niin ei käynyt. U.S. lla ei ollut juuri mitään tehtävissä Uruguayn joukkuetta vastaan, joka nousi tasoihin, vaikka toivoa ei juuri ollut. Siitäkin huolimatta Yhdysvallat piti aloitetta …… mutta menetti sen pian.

Tulevina päivinä keskustellaan paljon siitä, mitä tämä tarkoittaa. Se voi olla käännekohta liitolle, joka on yhtäkkiä tienhaarassa. Mitä Yhdysvaltain miesten jalkapallomaajoukkue voi tehdä erittäin odotetun turnauksen ja pettymyksenä olleen esityksen jälkeen, jotta se pääsisi takaisin raiteilleen kahden vuoden aikana, jotka kuluvat kotikentällä kärsityn tappion ja vuoden 2026 MM-kisojen välillä?

Tässä on totuus: Juuri nyt Yhdysvallat ei ole tarpeeksi hyvä. Tämä peli todisti sen, ja ennen kaikkea tämä turnaus on osoittanut sen myös. Yhdysvaltain miesten jalkapallomaajoukkueen CONCACAF-matka on ohi, ja tämä jää varmasti yhdeksi suurimmista menetetyistä mahdollisuuksista Yhdysvaltain miesten jalkapallohistoriassa.

Custom Berhalter Jalkapallo pelipaita
Greg Berhalter ja Yhdysvaltain miesten jalkapallomaajoukkue kärsivät valtavan tappion eivätkä voi tehdä asialle mitään: Yhdysvallat häviää Uruguaylle Copa Americassa, putoaa pois, jaettu

Turnauksen toisella kierroksella Berhalter ei ollut tarpeeksi hyvä alusta loppuun, mutta sitä voidaan analysoida lähipäivinä. Keskitytään nyt vain siihen yhteen peliin, joka ei vakuuttanut ketään siitä, että Custom Berhalter Jalkapallo pelipaita pitäisi olla tässä joukkueessa vielä pitkään.

“Erittäin pettynyt tulokseen”, Berhalter sanoi pelin jälkeen. “Tiedämme, että pystymme parempaan. Mutta tässä pelissä emme näyttäneet sitä. Niin yksinkertaisia asiat ovat. Mielestäni kun katsoo sitä näyttämöä, jonka tämä turnaus asettaa faneille, kun katsoo tämän turnauksen korkeaa kilpailutasoa, meidän olisi pitänyt pärjätä paremmin. Katsomme taaksepäin ja selvitämme, mikä meni pieleen ja miksi se meni pieleen, mutta luulen, että se on ehdottomasti tyhjä tunne juuri nyt.”

Ei huono alku, ja siitä Yhdysvaltain miesten jalkapallomaajoukkue ansaitsee tunnustusta. Berhalterin miehet saivat hyvän alun ja veivät pelin Halvat Uruguaylle Jalkapallopaidat. He hallitsivat pallonhallintaa ja saivat sen nopeasti takaisin, pitäen Uruguayn kurissa pelin alussa.

Joukkue tarvitsi kuitenkin läpimurtoa, jota ei koskaan tullut. Osasyy tähän on tietysti pelaajilla, sillä he kamppailivat päätöksenteon ja luovuuden kanssa. Viime kädessä valmentajan vastuulla on löytää ratkaisuja, eikä Berhalter koskaan löytänyt niitä.

Siksi Yhdysvaltain miesten jalkapallomaajoukkue hajosi alkukesästä. Syynä eivät olleet tuomarit tai kiistat, vaan kyvyttömyys löytää ratkaisuja. Valmentajia erotetaan pienistäkin asioista, ja näyttää todennäköiseltä, että Bernhalterin aika tulee tämän kolossaalisen epäonnistumisen seurauksena.

By hfhxf

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *